Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Мениджър ми бил – част четвърта

Е-мейл Печат ПДФ

Мениджър ми бил – част четвъртаОпит четвърти – Обаждат ми се през уикенда, уреждаме среща за интервю за понеделник. В този момент аз съм със здравословен проблем и моля, ако няма проблем да отложим интервюто за вторник. Отговорът е положителен, и аз откровено се зарадвах.

Отивам там в уречения час, но господинът, който ще провежда интервюто отсъства в момента.

Намирам се в голям, просторен и удобен офис. Забелязвам, че освен работните места на служителите, има и празна банка, може би мястото, където ще се проведе интервюто, мисля си аз ;). Учтива дама ме моли да изчакам в коридора. Там не е нито просторно, нито уютно, нито удобно за чакане, ама нищо. Чакам аз, пет минути, десет... нямам проблеми с това. Появява друг служител, който проявява интерес кого чакам. Обяснявам с кого имам среща. Господинът любезно позвъни на колегата си, помоли ме да изчакам „още малко”, след което ми затръшна вратата под носа. Не знам защо леко се почувствах като мръсно коте, ама нали съм на зор, чакам си. Минава още половин час, и тъй като все още не съм в цветущо здраве и ми се вие свят, прецених че вече не мога да чакам и си тръгнах. Едва половин час след това ми се обажда човекът, с когото трябваше да говоря и ми казва:

- Можете ли да дойдете сега? Аз вече съм в офиса.

Уважаеми мениджъри, когато ви изникне неочакван ангажимент, бихте могли да позвъните, на човека с когото имате уговорка и да отложите срещата за друг час. Повярвайте, не е трудно, така хем ще покажете, че във вашата фирма работят точни хора, хем няма да унижавате никого. Иначе не знаете кой ще си тръгне от фирмата ви, а шансовете да спечелите добър и лоялен работник намаляват.

Уважаеми мениджъри, преди да приемете поста, и отговорностите, които той носи със себе си, отворете по някоя книжка или списание и прочетете, как да спечелите човека срещу вас. Защото интервюто за работа е печелене на взаимно доверие. Защото срещу вас стои може би ваш бъдещ подчинен, на който трябва да разчитате, на който трябва да имате доверие, който трябва да ви уважава. И който после ще работи като ВАС!

Успех!

Опит първи | Опит втори | Трети опит

За fortisimo.eu – Работна Търсачева (снимка: workchic.com)

 

1 коментара

  1. Намирам тук при Вас твърде много теми, които ме вълнуват.Тъй като споделеното за успешното търсене на работа е много близко до мои преживявания, искам да Ви поздравя, че твърде деликатно и сдържано показвате нещата от живота, които са много по-груби и отблъскващи.Благодаря Ви.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Мениджър ми бил – част четвърта

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414