Фортисимо



Нели Хаджийска: Тъжно ми е да живея в този век на тотална липса на ценности

Е-мейл Печат ПДФ

Няма как да не я харесате, като видите усмихнатото й лице. Тя излъчва позитивизъм, така и говори. Има вид на човек, който се радва на всеки миг от живота си. Изглежда много влюбена, а и тя самата го признава. Завършила е социология, но животът й предлага друго.

Намерила е себе си и това, което иска да прави, и го прави с любов вече много години. Намерила е, защото е търсила... Тя е една от водещите на „Търси се” по bTV - предаването, което в съботния ден ни кара да останем в къщи.
Нели Хаджийска! Този път в ролята на водещата бях аз, а Нели отговори на всичките ми въпроси без изключение!

Нели Русева: Здравей, Нели! Какво намери досега в живота си, и какво още би искала да намериш?

Нели Хаджийска: Намерих основните елементи, които изграждат моя свят – усмихнатата ми любов, няколко верни приятели и професионално удовлетворение в „Търси се...“. А бих искала да намеря още и още неща, които да изграждат този мой свят, а не да го рушат.

Нели Русева: Завършила си социология, какво те отведе в телевизията?

Нели Хаджийска: Социологията никога не е била моя страст. Влечеше ме психологията. Просто винаги съм се интересувала от отделния индивид, а не от хората като цяло. С телевизията се намерихме взаимно – първите стъпки направих благодарение на Сашо Диков – преди повече от 8 години в „Канал 3”.

Нели Русева: Вярваш ли в това, че любовта те намира, или по-скоро ти я търсиш?

Нели Хаджийска: Вярвам, че човек първо изминава дълъг път, докато намери себе си. И после любовта сама го намира. Но докато не си наясно кой си и какво искаш от живота – една дълбока любов не би могла да спре при теб...

Нели Русева: Имаш щастлив брак. Каква е тайната или това е просто късмет?

Нели Хаджийска: Аз категорично смятам, че любовта пламва в миг, но после трябва да се поддържа. Тя е крехка. Иска грижи, внимание и търпимост. В този смисъл човек не би могъл да разчита само на късмет. Бракът е като да тръгнеш на дълъг път. Хубаво е да си настроен, че има неравности. Непредвидени спирки. Завои. И да сложиш в житейската раница търпение, чувство за хумор, толерантност, лудост и много любов. За да го превърнеш в приключение.

Нели Русева: Какво те дразни най-много?

Нели Хаджийска: Дразни ме тоталната липса на ценности. Стъпкването на вътрешния свят и издигането в култ на външния. Това истерично вглеждане в марките, дрехите, колите, преклонението пред модата за сметка на истинските отношения между хората. Тъжно ми е, че ми се налага да живея в този век.

Нели Русева: Какво те разсмива истински?

Нели Хаджийска: Всичко може да ме разсмее. Смея се дори на собствените си трудности и недостатъци. Мисля, че умението да се смееш от сърце е дар от Бога.

Нели Русева: Какво те разплаква?

Нели Хаджийска: Пак от всичко потичат сълзите ми. На филм мога да се разплача. На книга. На чужда драма. Но при по-тежки лични житейски ситуации сякаш се стягам. Мобилизирам се. Сълзите не винаги са най-дълбокият израз на тъга. Аз по-скоро вярвам в нямото страдание.

Нели Русева: Кое е най-екстремното нещо, което си направила?

Нели Хаджийска: Много неща в ежедневието ми дори са екстремни. В мен има една особена лудост, която превръща и най-елементарни ситуации в екстремни.

Нели Русева: Ако започваш кариерата си отново, пак същата професия ли ще избереш?

Нели Хаджийска: О, да! Чувствам се на мястото си. И съм от щастливците, за които работата е удоволствие.

Нели Русева: В „Търси се” каните най-известните българи. Имало ли е случай, в който да се разочароваш от някого, да се разстроиш?

Нели Хаджийска: Да, има хора, от които съм очаквала повече. Аз лесно се разочаровам по простата причина, че лесно се очаровам.

Нели Русева: Как предразполагате гостите си да бъдат толкова искрени, откровени?

Нели Хаджийска: С позитивно отношение към тях, с емоционалните срещи, които подготвяме за тях с близките и приятелите им. И знаеш ли, има една особена магия между мен госта и Меги. Сякаш сме в изповедалня и ние двете „пипаме“ леко и деликатно в най-съкровените кътчета на душата му. Аз винаги предусещам сюблимния момент – малко преди да се разплаче. Или да избухне в смях.

Нели Русева: Как се намерихте с Меги?

Нели Хаджийска: На кастинг за водещи в първата интернет телевизия преди около 7 години.

Нели Русева: Разбирате се така добре, защото сте повече различни, или защото си приличате повече?

Нели Хаджийска: И едното и другото спомага.

Нели Русева: Кое качество на Меги харесваш най-много?

Нели Хаджийска: Харесвам в нея първо факта, че е добър човек. А това, което искам да взема от нея за себе си е толерантността й към различието на другите. Умението да изслушва. И организираността и по отношение на уговорки и срещи.

Нели Русева: Понякога в „Търси се” виждаме сълзи и във вашите очи, чувствате ли гостите като приятели, които сте поканили у дома си?

Нели Хаджийска: Има ситуации и емоции, които няма как да не те докоснат. Когато някой споделя толкова лични неща си длъжен просто да отвориш и своето сърце. И това не важи само за гостите в предаването. За хората като цяло.

Нели Русева: Какъв шеф е Денис Ризов?

Нели Хаджийска: Ооо, трудно ми е. Защото не го приемам като шеф. Денис е наш приятел и съмишленик. Човек, който ни даде криле в професията. И винаги ще сме му благодарни за това.

Нели Русева: На екран имаш вид на много безгрижен и положителен човек. Такава ли си и в личния си живот?

Нели Хаджийска: Надявам се да съм положителен човек. Това другите могат да кажат, а безгрижна няма как да съм. Просто, защото живея в този свят. Имам своите ежедневни пречки, проблеми, борби... но гледам да не им придавам допълнителна драматичност.

Нели Русева: Как обичаш да почиваш, да се разтоварваш? Имаш ли местенце, където бягаш от суетата на големия град?

Нели Хаджийска: Обожавам пътуванията. Просто се прераждам. Скоро се върнах от любимото ми място на българското Черноморие – Синеморец и се чувствам заредена и вдъхновена.

Нели Русева: Какво е за теб Данаил?

Нели Хаджийска: Той е моето всичко. И моята любов, и моя най-верен приятел. Той винаги може да ме разсмее. И то истински. Да ми даде сили в труден момент. Да бъде двигател, когато съм уморена. Усещам, че сме си някак самодостатъчни.

Нели Русева: Романтичен ли е?

Нели Хаджийска: Той има особено, почти рицарско отношение към жената. Не е просто романтичен в някакъв ден, или празник. Той просто ме кара да се чувствам ежедневно принцеса.

Нели Русева: За какво искаш да имаш повече време?

Нели Хаджийска: За забавление и почивка.

Нели Русева: Имаш ли страхове?

Нели Хаджийска: О, да. Разбира се. Страх ме е да шофирам. Страх ме е от бездомни кучета. Страх ме е да не се случи нещо на най-близките ми. Имам хиляди страхове.

Нели Русева: Има ли нещо, което много ти липсва – чувство, човек, период от живота?

Нели Хаджийска: Избягвам да мисля за това, което ми липсва. Стремя се да се радвам изцяло на това, което имам. И да му се наслаждавам.

Нели Русева: Как ти изглежда България?

Нели Хаджийска: Аз харесвам България. Обичам я. И вярвам, че въпреки кризата – най-вече в човешки план, в един момент нещата тук ще се подредят.

Нели Русева: Има ли ВИП в България?

Нели Хаджийска: За мен не. Това е криворазбрано понятие на определен слой хора, които се самоопределят като такива. В повечето случаи погледнати отблизо т.н. ВИП-ове ми приличат на тъжни клоуни.

Нели Русева: Пожелай си нещо...на приятелите и близките си...

Нели Хаджийска: Пожелавам за себе си и близките си здраве и любов. Останалото е суета.

За fortisimo.eu с Нели Хаджийска разговаря Нели Русева (снимки: Личен архив)

 

1 коментара

  1. любимата ми водеща от бтв и любимото ми предаване

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Интервю Интервю Нели Хаджийска: Тъжно ми е да живея в този век на тотална липса на ценности

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414