Фортисимо



Бременна в шести месец

Е-мейл Печат ПДФ

Тази седмица се срещнах с едно момиче, което повечето читатели на fortisimo.eu познават като неуморната винаги усмихната учителка по салса Катя. И ако не си виждал финото и тяло допреди, не  можеш да познаеш, че това симпатично коремче, показва – шести месец.

Катя сподели усещанията си, а аз ви ги предавам в прав текст, за да знаете колко уникален  е всеки разказ на наш приятел. Кате, ще чакаме занапред най-хубавите новини и ти желая много радостни мигове.

Деси: Как се чувства една бременна през шестия месец ?

Катя: Отлагах няколко дена отговора на този въпрос, отдавна не се бях чувствала така затруднена да облека в думи онова, което усещам.

Всеки ден е подготовка, всеки ден се увеличават всички онези малки неща, които е необходимо да направя, за да посрещнем новия член на семейството. Събуждам се през нощта, рано сутрин при изгрев (не знам защо, вероятно си има своето обяснение) и не мисля защо съм отворила очи толкова рано, а първо проверявам дали детето спи или също е будно. Вече мисля за третия човек в семейството, после за нас. Тъкмо се настаня удобно, но... уви, на момичето не му е удобно. Да, момиче ще е. Почувствах го още след положителния тест, вече се потвърди и на 4D ултразвук, чухме сърцето отново, пъпната връв беше около врата – все пак една дама си търси аксесоарите, а в такава ситуация няма голям избор. Винаги съм си мислела, че мъжете предпочитат синове, но в нашето семейство таткото предпочита момиче.

И... ще ходя отново на училище, но този път за бременни. Гледах образователни филми на BBC за процеса от зачеването на бебето до навлизането на детето в пубертета, питам лекари и приятелки за всичко, което е възникнало като въпрос, наблюдавам поведението на родители и начина им на възпитание... Много неща научих, но си знам, че филм за това какво да правим като се приберем вкъщи трима – няма.

Коремът ми сякаш расте от сутринта до вечерта. Вече не можеш да сгрешиш с това, че може би съм преяла или съм сложила малко килограми през зимата. Вече не се притеснявам от хорските очи, отправени към корема ми! С гордост си го нося! Да, тежи повече, четири етажа ме задъхват, не мога да спя така, както ми е удобно – по корем. Но това са бели кахъри!!! Продължавам да работя вкъщи, да работя в офиса, да танцувам. Е, разбира се, не е както преди – без да се спирам. На салса парти  не само воайорствам, отново започнах да танцувам и се чувствам прекрасно! Единствено ограничих пътуванията по съвет на лекарите. За това ги послушах, но не и за различните лекарства и инжекции, с които трябваше да продължавам. От четвъртия месец цялата ми същност се бунтуваше срещу това да ме дупчат, да гълтам „химии” с идеята „за всеки случай”. Реших, че природата си знае и ако това дете ще живее, то няма да има нужда от инжекции и лекарства. Хапвам много плодове и зеленчуци, вече апетитът ми се нормализира, през първия триместър беше вълчи – сега е както преди забременяването.

Преглеждам мнения за фибран, гипсокартон и пр. за вътрешна изолация, подреждам си задълженията във времето, свързани с документация, майчинство, болнични и т.н. Вече имам папка за бумащината, преглеждам и отсявам списъци за родилното, списъци за новороденото.

Как се чувствам – всеки ден е радост и е интересен, а знам, че предстои по-хубавата част!

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Ново от Мама + Тате = Аз

    Популярно от Мама + Тате = Аз

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Мама + Тате = Аз

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Бременна в шести месец

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414