Фортисимо – това е лично!Надупени картофи на фурна

Е-мейл Печат ПДФ

Обичам картофи и всички ястия, в които участва този зеленчук, но откакто една приятелка ми сподели въпросната рецепта, надупените картофи станаха любими на цялото семейство.

Бързо стават, а и приготвянето е лесно.

Участват:

килограм картофи ( или толкова, колкото ще побере тавата ви)
2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон
1 малка чаша олио

Започвам от вида и размера на картофите. Имат значение. За да се изпекат добре,  изберете продълговати и не много едри и дебели картофи. Измивате ги обилно с вода, като почиствате кората с гъбичка.

1

 

Разделяте всеки картоф на две половини и ги изсипвате в купа. Поливате ги с мазнината и разбърквате. Не слагайте много олио, достатъчно е при разбъркването всички картофи да са омазнени и да лъщят. Все пак ще ги печем, няма да ги пържим.

След това натрошете с ръка бульона върху картофите и отново разбъркайте. Важното е да полепнат парченца от бульона от двете страни на всеки картоф. След това ги наредете в тавата с дупето нагоре. Препоръчвам ви да ползвате хартия за печене- картофите не изгарят, а и тавата се мие много по-лесно. Ако някой картоф няма достатъчно полепнал бульон, натрошете още малко.

Ами това е. Слагате във фурната и печете на 180-200 градуса. Приготвянето отнема 10 – 15 мин., а печенето още 40 – 50 мин. Предпочитам „Надупените картофи” препечени и хрупкави. Току що си  изпекох, да ви е сладко!

Забележка: Пресните картофи се изпичат по-бавно от старите.

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Още в Хапвай с нас

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Хапвай с нас Хапвай с нас Надупени картофи на фурна

Приятели

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.