Фортисимо – това е лично!Калин Вельов: Запазете усмивките и позитивизма си!

Е-мейл Печат ПДФ

Артистичен, музикален, чаровен и много продуктивен, роден под знака на Близнаци – Калин Вельов е един от най-позитивните гости, които е имал Коко Паносиан в предаването „Абсолютно” на „Форте” радио.

Започва музикалната си кариера още когато е на десет години, като перкусионист в популярната детска вокално-инструментална група „ПИМ ПАМ”, с ръководител Борис Карадимчев. Следва много добра музикална подготовка в Националното музикално училище „Любомир Пипков”. После идват турнета, телевизионни изяви. Участва в сформирането на фюжън формацията „Акага”, а после е поканен като барабанист на популярната кънтри-рок група „Медикус”. Работил е с поп дуета „Дони & Момчил”, с „Нона Йотова бенд”, както и с Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Стоян Захариев, Нели Рангелова, Георги Христов, Веселин Маринов, Стефан Вълдобрев, Владо Ампов –Графа, „Латино Партизани”, Мариана Попова, Мария Илиева и Азис.

На широката публика е познат най-вече като член на „Ку-Ку бенд” и, разбира се, от дуетите си с Нина Николина. Почти е готов с първия си самостоятелен албум, голяма част от песните, от който вече са завършени. Ето повече от Калин Вельов, споделено лично с Коко Паносиан и аудиторията на „Форте” радио.


Коко Паносиан: Ти си като магнит за добри певци и музиканти? Големите творци имат тази способност да се привличате, нали така?

Калин Вельов: Да, така е. Например с Нина Николина. Намерихме се като сродни души, още в турнетата със Слави. После открихме, че сме близки характери, имаме общи интереси, стила ни на обличане е близък, както и усещането ни към хората. И така, започнахме да работим заедно. Не знам късмет ли е или просто се надушваме.


Коко Паносиан: Ако съдим по това с кого си работил можем да анализираме, че в творчески план си доста широкоспектърен. Работил си с Мариана Попова, с Азис, с Нона Йотова… и още много други. Има ли някой, с когото би искал да направиш дует, ама не сте се срещали?


Калин Вельов: Съвсем скоро, преди седмица направихме дует с Тони Димитрова. Тя е човекът, който ми е интересен като тембър, различен глас и винаги съм искал да пея с нея. Васил Найденов ми е любим певец и бих направил дует и с него. С Лили Иванова също – тя е примата на българската поп музика. Белослава ми е любима, Мария Илиева също. С всички тези хора бих направил дует с голямо удоволствие.


Коко Паносиан: Ти си започнал от детското хорово пеене…


Калин Вельов: Да, така е, професионалното начало за мен е „ПИМ ПАМ”. Бях на десет когато влязох като перкусионист, а по-късно като барабанист. Но си бях към инструменталната група, не съм пял тогава. Това бяха и първите ми участия по телевизията, първите турнета из България, първото докосване до професионалната сцена и мисля, че оттогава ми е това желание и страст към музиката и сцената. По-късно в музикалното училище сформирахме „Акага”. Аз съм кръстник на групата!


Коко Паносиан: „Акага” като велика група трябва да се гордее с кръстника си и кръстника й трябва да се гордее с нея.


Калин Вельов: Да, ние се чуваме, поддържаме много добри отношения.


Коко Паносиан: Какво мислиш за блондинките (смее се)?


Калин Вельов: Ха-ха-хаааа… На времето бях изключително насочен към брюнетките. От определено време забелязвам всички, но не само прическите. Следя всичко – облекло, стил, начин на общуване…Трябва да кажа, че и в брюнетки и в блондинки има куриози.


Коко Паносиан: Но имаш песен „Тъмнокосо момиче”


Калин Вельов: Да, но тази песен всъщност се казваше „Русокосо момиче”. Песента е на Силвестър от „Братя Мангасарян”, но понеже е латино вариант, не можеше да е блондинка, трябваше да е тъмнокосо, така че успях да се наложа и да променим текста.


Коко Паносиан: Винаги се радвам, когато нашите изпълнители успяват да използват части от българския фолклор в съвременната българска музика. Ти също го използваш в някои от песните си.


Калин Вельов: За мен като поп музикант също е важно да се представя българският фолклор, да се интегрира заедно с модерната музика. Това, което направихме с Нина в Холандия, бяха диджейски подложки и отгоре фолклорни елементи, с афро – латино перкусии. Представен добре, българският фолклор може да звучи невероятно.


Коко Паносиан: Искам да ти пожелая да си здрав, да си все така здраво стъпил на земята, да си пълен с творчески идеи и да правиш хубава, стойностна музика.


Калин Вельов: Благодаря, и аз искам да поздравя всички слушатели на „Форте” радио. Слушайте музика от цял свят. Слушайте много и различна музика, отворете съзнанието и сърцето си, за да заобичате и други стилове и да не пропуснете част от красотата на света. Запазете усмивките и позитивизма си!

За fortisimo.eu интервюто адаптира Нели Русева

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Още от Интервю

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Интервю БГ Музика Калин Вельов: Запазете усмивките и позитивизма си!

Приятели

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.