Фортисимо – това е лично!Кой казааа?

Е-мейл Печат ПДФ

Маркови облекла, скъпи бижута, високи токове, изящен грим, ефектни рокли, още по-ефектни автомобили, пробни прически. Не става дума за холивудски актьори и актриси, а за съвременните български абитуриенти.

Точно по това време на годината те са една от темите, които най-силно вълнуват средите на младежите. Освен предстоящите изпити, матури и всички други училищни задължения, завършващите трябва да обмислят добре облика и появата си на двата най-знаменити дни за всеки абитуриент – Изпращането и Бала.

Идва големият ден! В двора на училището са струпани малки и големи, учители и родители. Време е дванадесетокласниците да напуснат любимото даскало и да поемат по житейския си път. Викове, крясъци, камери и фотоапарати.

За ритуалността на този ден говори само надписа „На добър час!”, залепен над училищната врата. От всичко друго по-скоро лъха солидна доза суета. Ето ги и тях, звездите на деня – абитуриентите! Готини и изпълнени с вълнение и амбиция. Съзнанието им е раздвоено от мисли за идващите изпити и очакваните купони. Скоро се съвземат и се съсредоточават върху купоните. Викат всеки учител поотделно. В очите им се чете желанието да изкажат по едно благодарствено слово на всеки, но зрителите отдолу очакват шоу.

Затова анонсите на учителите са придружени с музика и шеговити подмятания. Бутилките шампанско гърмят и спомените от изминалите години се разливат навсякъде. Екскурзиите, игрите и взаимните преживявания остават само на снимките, а бъдещите срещи на випуска изглеждат неясни и несигурни.

Една последна снимка на училищните стъпала и всеки поема по пътя си.
В погледите на завършващите се чете малко тъга и много надежда. Надежда за ярко бъдеще. Надежда за осъществени мечти. От време на време през главите на абитуриентите се стрелва мисълта, че повече може би никога няма да се съберат всички. Че може би пътищата им няма да се засекат. И тъкмо, когато им идва да заплачат, тишината е разцепена, съзнанието им е ободрено от вик – „Кой казааа?”

За fortisimo.eu – Траян Косев

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Кой казааа?

Приятели

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.